assalamualaikum :)

Monday, March 30, 2015

story 1 : stranger??

STRANGER BY CHRIS AUGUST


Stranger, till I hear your laughter?
[Bridge:]
[Chorus:]Stranger, till they call your name[Bridge:][Chorus:]Strangest thing that I ever did feel,Hello there,Cause I found my stranger [x2]



Crazy, cause you're all I'm after.
It's a pleasure, It was nice to have met you.
And I'll remember
To never for get you.

Cause when I'm excited,

I don't hide it, just to let you know
I'm feeling you baby from bottom to the top,
How could I not stop to say hello

So hello there,

How are you amazing
It's nice to finally meet you,
Been patiently waiting,
Been waiting just to see you,
To tell you I dreamed you,
Now I found you so call off the search
Cause I found my stranger.

It's amazing, it's a simple thing.

I see you walking, don't you walk too far.
I may be neverous but I wanna be where you are.

Cause when I'm excited,

I don't hide it, just to let you know
I'm feeling you baby from bottom to the top,
How could I not stop to say hello

So hello there,

How are you amazing,
It's nice to finally meet you,
Been patiently waiting,
Been waiting just to see you,
To tell you I dreamed you,
Now I found you so call off the search
Cause I found my...

I had to make you smile just to prove it's real,

It was the lack of starving attention?
So if you're feeling the symptoms today
All you gotta do is say...

How are you amazing

It's nice to finally meet you,
Been patiently waiting,
Been waiting just to see you,
To tell you I dreamed you,
Now I found you so call off that search
Cause I found my stranger.




aku rasa lirik lagu nii dah mampu menggambarkan fengfeling aku time aku ter'pandang' that stranger. aku berharap sangat feeling ini yang bukan pada waktunya ini menghilang,,, jika betul that stranger gonna be my partner in future aku harap dia cepat-cepat la masuk meminang ... hehe :D
yes! on that particular time aku macam falling in love with him  :)   but who is he? do i know him? do i know what is his fav things in his life? do i know what is his favorite food? do i know what he like or he didn't like? NOPE! i didn't know every single thing about him. maybe i just falling for his face only like usually used to falling for man faces..   :(  huhu but i very hope that feeling hilang dengan segera. wahai hati, jangan lah kau tersentuh dengan lelaki sebelum waktunya... biarlah engkau tersentuh dengan yang halal bagimu... cukuplah selama ini aku banyak berdosa yang mana hanya aku dan Dia je tahu ape yang aku telah lakukan dan ape yang aku berdosa tu.. cukuplah aku hampir terbagi hatiku pada yang tak tahu memahami aku dikala aku sendiri confused dengan diri aku.. cukuplah dia yang mempermainkan aku dikala diriku dalam dilema untuk terima dia tetapi dia menghilang tanpa khabar.. at the end aku sendiri yang rasa dipermainkan sebab dah tau dia dah ada yang lain sedangkan dia berjanji dengan aku untuk tunggu aku.. maybe yea,, lelaki.. apa yang dia nak kite je kene ikot tanpa dia memerlukan mereka memahami pasangan.. 


dear stranger (husband in future inshaaAllah) ,
jika one day awak bertekad untuk bersama saya, saya nak awak tau saya sangat-sangat memerlukan awak untuk support saya bukan mendesak dan memaksa saya..
jika one day awak bertekad untuk bersama saya, saya harap sangat-sangat awak dapat kenali saya melebihi saya mengenali diri saya sendiri sebab kadangkala saya sendiri tidak mengenali diri saya sendiri,
jika one day awak bertekad untuk bersama saya, saya nak awak tahu yang saya mudah menyayangi orang disekeliling saya tapi saya seorang yang memendam rasa.



maybe orang boleh bercakap , mengkritik now days tak perlu kot meluahkan everything in medium like this... but for me this is one way for me to speak out my feeling since i feeling ashamed to tell other... yeah, i have a lot of friends.. but not all can understand me , not all i can trust anymore .. yang closest friend pon sekarang dah macam mula menjauhkan diri dari aku tanpa aku tau apa reason kenapa dia menjauhkan diri dari aku. kalau ye pon aku buat silap or anything wrong why not she advice me? perlu ke dia melarikan diri or menyendiri macam sekarang? dia cakap dia kenal aku luar dalam , dia cakap dia kenal aku melebihi aku kenal diri aku, then what the hell she is doing this to me? is this called friend? dia cakap dia tak nak aku berkawan dengan dia for taking grant on her. why people thinking more then what than they should? kenapa semua yang berkawan rapat dengan aku cakap aku mengambil kesempatan atas mereka? habis ape yang korang buat pada aku pernah ke aku mengungkit ngan korang?! yeahhh maybe sebab aku terlampau baik ngan korang , korang buat aku macam ni. korang memutarbelitkan EVERYTHING!  damn it! i confused with all of you yang mengaku berkawan baik tetapi korang bagi taik pada kawan baik kau.. kau tau tak, orang tu punye la baik ikut everything telunjuk kau tapi kau permainkan dia... you know what, as you always say and hear... dunia ni ibarat roda mungkin harini kau kat atas, but jangan lupe yang kau SURELY akan dibawah one day. aku ikhlas berkawan ngan semua orang tanpa membezakan korang,,... tapi kenapa korang sanggup buat aku macam ni? kenapa korang seolah-olah mempermainkan kasih sayang dalam persahabatan yang aku beri? ape korang dah faced banyak experience sangat ke sampai kau sanggup buat orang lain ntah ape-ape? tak pelah ,, maybe ini salah aku sebab terlalu menyayangi dan mempercayai korang.. mungkin betul kata pepatah, your enemy can be your beloved one while not impossible your beloved one can be your enemy. but i didn't hope you all my friend to become my enemy.. why? because i love you my friend... a lot, stupid! 

No comments:

Post a Comment